A long line of desserts

My background is as simple as my desserts. In the 1980s, my husband Alain and I – motivated by our love for cooking and high-quality products – decided to begin a fabulous adventure: creating our own desserts. This stroke of genius was enough for us to turn our cellar into a culinary workshop.

With a lot of passion, some determination, some cooking utensils and the help from our eldest son Bruno, we managed to seduce distributors and the Marie Morin brand got off to a flying start. Our traditional chocolate mousse – the brand’s initial flagship product – was a great success and orders soon started to flood in.

Our sons Eric and David took a liking to baking and soon joined us. David exported our company’s colours abroad and has been delighting our Canadian friends with our treats. In France, Eric and Bruno took over the head office in Quessoy, not far from the bay of Saint-Brieuc.

Our passionate family is the cornerstone of this resolutely Breton brand. Alain and Marie Morin began their careers as wholesalers in high-quality farm products, sold to local dairies and grocers. Ideas soon started blooming and shortly after came the irrepressible desire to start a business in the production of sweet and dairy treats to be enjoyed for dessert or as a snack.

A family line
The Morin sons, Eric and Bruno, have now taken up the torch and created new and delicious recipes as part of a young and dynamic team. These modern recipes have preserved the spirit of their mother’s traditional and generous creations, and are always a delight for dessert-lovers.

Creating happiness

As you may have understood, Marie Morin is first and foremost a human adventure. Each person here made their own contribution through their know-how, personality and beliefs. Every day, they strive to create delicious desserts that are simple yet generous. Read through their portraits.

Discrète, Marie Morin existe bel et bien ! Ce n’est donc pas seulement une marque commerciale. Marie s’occupe de la comptabilité et garde un œil bienveillant sur l’histoire des desserts poursuivie par ses enfants.

Marie Morin

Créatrice

Marqué par l’esprit pionnier d’une laiterie familiale, Alain décide de franchir le pas en 1987 en se lançant dans l’aventure des yaourts & des desserts. Aujourd’hui retraité, Alain revient régulièrement voir grandir son « bébé ».

Alain

Créateur

Eric

Dirigeant

Bruno

Dirigeant

Fabien, boulanger de formation, élabore avec soin la pâte à crumble ainsi que nos petites galettes sablées que vous retrouvez dans nos cheesecakes et nos tartes.

Fabien

Boulanger

Maxime a pour objectif de tisser un lien entre l’entreprise et vous, les consommateurs, en répondant au mieux à vos attentes.
Maxime est Papa d’un petit Louca depuis septembre.

Maxime

Marketing

Floriane, accompagnée de son équipe, met en oeuvre les recettes du livre de Marie et planifie le bon enchaînement de la production des différents desserts.

Floriane

Desserts

Entourée de ses drôles de garçons, Marie-Laure prépare les commandes pour les envoyer dans vos magasins.

Marie-Laure

Expédition

Après être passé par les desserts et les mousses, c’est bien aux yaourts que Landry prend plaisir à préparer les entremets et nos savoureux yaourts brassés.
Landry est Papa d’un petit Isaïah depuis février.

Landry

Yaourts

Justine a débuté chez Marie Morin en alternance. Elle assure la bonne traçabilité des matières premières et des produits finis.
Justine est Maman d’un petit Martin depuis septembre.

Justine

Gestion de production

Karine assure l’approvisionnement des matières premières et le bon déroulement des étapes de la production à l’emballage.

Karine

Responsable production

Caroline veille à une hygiène irréprochable de nos ateliers, pilote les analyses de nos produits, valide leur conformité aux normes de la réglementation et assure une qualité maximale de nos produits.
Caroline est Maman d’un petit Basile depuis mars.

Caroline

Responsable qualité

Avec Stéphanie, rigueur et camaraderie font bon ménage pour emballer avec soin nos desserts.

Stéphanie

Emballage

Nicolas, le ch’ti de l’équipe, parcourt les routes du Nord de la France depuis cinq ans maintenant afin de s’assurer que nos produits soient disponibles dans votre magasin.

Nicolas

Commercial

Christopher

Yaourts

Christian

Mousses

Simone

Desserts

Régine

Comptable

Julien

Desserts

Laurent

Commercial

Angèle

Emballage

Pierre-Emmanuel

Desserts

Jérémy

Maintenance

Pascale

Desserts

Gaëtan

Expédition

Sine

Emballage

Julien

Logistique

Astrid

Commerciale

Nathalie

Emballage

Florian

Mousses

Caroline

Marketing

Emilie

Emballage

Kevin

Maintenance

Marie Morin's special touch

Quality
Before thinking about preparing all these simple and generous desserts, Alain and Marie Morin had already decided to sell good products. Mostly organic produce, whose origin and procurement methods are known. Today, the Morin sons fervently create their desserts with the same noble raw materials.

Respect for the products used
Marie Morin desserts are all-natural. Prepared with fresh products that are the most natural possible, they do not contain any colouring agents or preservatives. You can savour them in good faith.

Innovation
With a desire to make consumers happy, Marie Morin is constantly looking for new ideas for tasty desserts. Indulge in these home-made and original recipes, that taste as if they had been made by mum at home.

Authenticity
Marie Morin’s signature is for desserts to be served in individual glass jars – made in France – some of which are engraved with the brand’s name. Rest assured that you will always be eating refined and authentic products.